23.08.2021.

"Dubica" na Liburnia Film Festivalu

Film redateljice Marine Aničić Spremo jedan je od 23 naslova u konkurenciji ovogodišnjeg Liburnia Film Festivala.
Liburniaff2021

Nakon premijerne projekcije na ZagrebDoxu u lipnju, film Dubica redateljice Marine Aničić Spremo uvršten je u program Liburnia Film Festivala, koji se u Opatiji odvija od 23. do 27. kolovoza. Dubica je dio programa konkurencije, koji uključuje 23 recentna hrvatska dokumentarca, a izvan konkurencije bit će prikazana još 24 filma.

Peteročlani žiri odlučit će o najboljem filmu, najboljoj režiji, fotografiji, montaži i dizajnu zvuka te najboljem regionalnom (filmovi autora rođenih u Istarskoj, Ličko-senjskoj i Primorsko-goranskoj županiji ili produkcijskih kuća s navedenih prostora). Ovogodišnji žiri čine povjesničarka umjetnosti i kustosica Branka Benčić, montažer i redatelj Vladimir Gojun, redatelj Marko Grba Singh, distributer i direktor Szabolcs Szyrony te kritičarka Višnja Vukašinović. Najbolji film i nagradu publike festival nagrađuje novčanom nagradom, a Restart i tehničkim servisom izrade DCP-ja. Svi nagrađeni dobit će i originalnu statuu čiji je autor umjetnik Saša Jantolek.

Projekcija Dubice zakazana je za srijedu, 25. kolovoza u 22.30 na opatijskoj Ljetnoj pozornici.

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset godina postojanja Factum je realizirao preko sedamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na osamdesetak svjetskih festivala.

Factum_combo

Kontakt

FACTUM

Draškovićeva 57
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr