05.12.2016.

"Dum spiro spero" nagrađen u Firenzi

Žiri talijanskog festivala proglasio je debitantski film Pere Kvesića najboljim srednjometražnim dokumentarcem.
Dum_spiro_spero1_thumb

Film Dum spiro spero redatelja i scenarista Pere Kvesića osvojio je Nagradu za najbolji srednjometražni dokumentarac na 57. izdanju međunarodnog festivala dokumentarnog filma Festival dei popoli koji se održavao u Firenzi od 25. studenog do 2. prosinca 2016.

Međunarodni žiri u sastavu: Jasmin Basic (povjesničarka filma i selektorica, Švicarska), Giovanni Cioni (redatelj, Belgija/Italija), Nikolaus Geyrhalter (redatelj, Austrija) obrazložio je nagradu riječima: Možda je riječ o dnevniku punom ironije i sarkazma. Možda je riječ o putovanju u sadašnjost, u kući punoj voljenih ljudi, sve do zadnjeg daha. Možda je, i iznad svega, riječ o meditaciji o vremenu, o slikama, o smrti - meditaciji o stvaranju filma.

Dum spiro spero debitantski je film afirmiranog književnika, novinara i urednika Pere Kvesića. Film je osvojio Grand prix Dana hrvatskog filma, Nagradu Vedran Šamanović na Pulskom filmskom festivalu, Nagradu za najbolji film na Liburnia Film Festivalu te Nagradu za najbolji dokumentarni film na festivalu La Cabina u Španjolskoj, a međunarodnu premijeru imao je u listopadu na prestižnom Dok.Leipzigu.

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset godina postojanja Factum je realizirao preko sedamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na osamdesetak svjetskih festivala.

Kbr3

Kontakt

FACTUM

Nova Ves 18
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr