04.08.2018.

Glasnije od oružja u službenoj konkurenciji 12. DORF-a

Film Miroslava Sikavice svoj uspješni festivalski niz nastavlja i prikazivanjem na ovogodišnjem izdanju dvanaestog Festivala dokumentarnog rock filma – DORF.
Web

Od 4. do 6. kolovoza u Primoštenu se održava prvi dio Festivala dokumentarnog filma – DORF, i to u sklopu SuperUho festivala, dok će se drugi dio održati u Vinkovcima potkraj mjeseca, od 23. do 25. kolovoza. U regionalnoj, natjecateljskoj konkurenciji festivala bit će prikazan i Factumov film Miroslava Sikavice Glasnije od oružja, i to u nedjelju, 5. kolovoza u 21:30 (Primošten), te 25. kolovoza u 21:15 u Vinkovcima.

Glasnije od oružja tematizira ulogu domoljubne glazbe u političkim promjenama početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, kao i njezinu snagu da mobilizira i ohrabri stanovništvo tijekom ratnih godina. Mnogi od protagonista koje susrećemo u filmu, tada velike pjevačke zvijezde, danas su pali u zaborav, a njihova promišljanja o prošlom vremenu  stavljena u današnji kontekst tako na određeni način postaju i kritika društva.

Više o programu ovogodišnjeg DORF-a saznajte na službenom webu.

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset godina postojanja Factum je realizirao preko sedamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na osamdesetak svjetskih festivala.

Kbr3

Kontakt

FACTUM

Nova Ves 18
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr