21.06.2023.

Posebna projekcija Djece tranzicije

Prvi dan srpnja u znaku filma koji je iz dana u dan sve aktualniji.
Djeca_tranzicije

Devet godina nakon svjetske premijere na Motovun film festivalu u Dokukinu KIC će se prikazati jedan od najznačajnijih suvremenih hrvatskih dokumentaraca. Djeca tranzicije je film koji prati odrastanje Davida, Natalije, Lane i Marte, ali i definiranje hrvatskog društva. Nedavni tragični događaji iz susjedstva, ali i brojne domaće vijesti o nesretnim, tragičnim dječjim sudbinama govore nam kako sretno djetinjstvo i zdravo odrastanje nisu posve mogući u društvu koje još nije zakoračilo u vlastitu zrelost. Djeca tranzicije su film o okruženju koje stvaramo za zajedničku budućnost, danas čak i aktualniji nego pred devet godina.    

Autor Matija Vukšić već četvrtu godinu više nije s nama i nažalost nećemo moći čuti njegovo viđenje svijeta koji je u međuvremenu postao još zahtjevniji i kaotičniji.

O filmu, ali i stvarnosti odrastanja će nakon projekcije biti održan razgovor s profesoricom i pedagoginjom Eminom Horvat, te producentom filma Nenadom Puhovskim upravo iz razloga što film obrađuje kompleksne teme, poput suicida mladih. Razgovor će moderirati filmski kritičar Hrvoje Pukšec.

Film Djeca tranzicije se prikazuje u subotu 1. srpnja 2023. u Dokukinu KIC s početkom od 19 sati a ulaz je slobodan.

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset i pet godina postojanja Factum je realizirao preko osamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na stotinjak svjetskih festivala.

Factum_combo

Kontakt

FACTUM

Draškovićeva 57
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr