04.09.2018.

PROJEKCIJA DOKUMENTARCA "GODINE HRĐE" u Kinu Katarina na Valelungi

Film "Godine hrđe" redatelja Andreja Korovljeva, snimljen 2000. godine, bit će prikazan u utorak u 20.30 sati na Valelungi, sjevernom dijelu pulskog zaljeva, u sklopu programa Kino Katarina.
97321

Projekcija s pogledom na Pulu odnosno Uljanik, gesta je kojom organizatori izražavaju podršku radnicama i radnicima Uljanika, ali i pozivaju na solidarnost u borbi koja je pred njima i nakon isplate srpanjske plaće. U feminističkom duhu Kino Katarine, posebnu pozornost posvetit će se pitanju amortizacije ovakvih društveno-ekonomskih kriza u privatnoj sferi, sferi reproduktivnog rada kojeg mahom obavljaju žene.

Dokumentarac "Godine hrđe" dokumentira katastrofalne uvjete rada u pulskom brodogradilištu Uljanik i beskrupulozno iskorištavanje radnika pod krinkom privatizacije. Priča o ljudima koji svoj radni vijek provode iza zida pulskog brodogradilišta Uljanik obavljajući najteži i najopasniji posao u brodogradnji - nanošenje antikorozivne zaštite. Prašina, hrđa, otrovni plinovi, nehumani radni uvjeti i posao bez dana odmora, polako pretvaraju ove ljude u rezignirane strojeve za rad. Skriveno pod krinkom privatizacije, beskrupulozno iskorištavanje u potpunosti ih je lišilo ponosa i dostojanstva.

Izvor: Glas Istre

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset godina postojanja Factum je realizirao preko sedamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na osamdesetak svjetskih festivala.

Kbr3

Kontakt

FACTUM

Nova Ves 18
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr