04.08.2017.

Svjetska premijera filma Glasnije od Oružja i 20 godina Factuma na 20. Motovun Film Festivalu

Novi dokumentarni film iz produkcije Factum u režiji Miroslava Sikavice "Glasnije od oružja" svoju svjetsku premijeru imao je u natjecateljskom programu 20. Motovun Film Festivala.

Photo credit: Motovun Film Festival/ Nina Đurđević, Ante Delač

Novi dokumentarni film nagrađivanog autora Miroslava Sikavice o hrvatskim domoljubnim pjesmama iz vremena Domovinskog rata, “Glasnije od oružja” (Factum, 2017.), premijerno je prikazan u srijedu, 26. srpnja, u sklopu natjecateljskog programa 20. Motovun Film Festivala.

Factum je na ovogodišnjem, dvadesetom Motovun Film Festivalu imao više razloga za zdravicu. Osim svjetske premijere filma „Glasnije od oružja“ u kinu Trg koja je, sudeći po reakcijama motovunske publike bila prilično uspješna, Factum je obilježio i svoj dvadeseti rođendan. Glasnije od oružja ujedno je i dvadeseti film koji je motovunska publika imala prilike pogledati u dvadeset godina postojanja Motovun Film Festivala.

Dokumentarni film redatelja Miroslava Sikavice „Glasnije od oružja“  govori o ulozi domoljubne glazbe u političkim promjenama 1990-ih i Domovinskom ratu te o sudbinama njezinih autora i pjevača bila je više nego uspješna.

** Photo credit: Motovun Film Festival/ Nina Đurđević, Ante Delač

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset godina postojanja Factum je realizirao preko sedamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na osamdesetak svjetskih festivala.

Kbr3

Kontakt

FACTUM

Nova Ves 18
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr

08_glasnije_od_oruz_ja_still_image_06

Glasnije od oružja

Dokumentarni film o ulozi domoljubne glazbe u političkim promjenama 1990-ih i Domovinskom ratu te o sudbinama njezinih autora i pjevača.