13.09.2021.

"Dubica" u programu Dana hrvatskog filma

Ukupno 24 naslova uvrštena su u program dokumentarnog filma, a među njima je i dokumentarac Marine Aničić Spremo nastao u produkciji Factuma.
Dhf2021

Na ovogodišnjem, obljetničkom, 30. izdanju manifestacije Dani hrvatskog filma prikazat će se i Dubica redateljice Marine Aničić Spremo. Film nastao u produkciji Factuma premijeru je imao na ovogodišnjem ZagrebDoxu, a nedavno je prikazan i na Liburnia Film Festivalu u Opatiji. Na Danima hrvatskog filma natjecat će se u kategoriji dokumentarnog filma, a projekcija će se održati u utorak, 14. rujna u Kinu Tuškanac, s početkom u 21 sat.

Utemeljeni 1992. kao godišnja smotra novije hrvatske filmske produkcije, Dani hrvatskoga filma profilirali su se tijekom posljednja tri desetljeća u drugi po važnosti nacionalni filmski festival, a organizira se kako bi se predstavila, promicala i vrednovala godišnja produkcija kratkometražnog i srednjemetažnog (igranog, dokumentarnog, animiranog, eksperimentalnog i namjenskog) filma, kao i dugometražna produkcija svih navedenih kategorija, osim igranog filma.

U ovogodišnji natjecateljski program Dana hrvatskog filma uvrštena su ukupno 74 filma u svih pet kategorija (animirani film, dokumentarni film, eksperimentalni, igrani te namjenski film i videospot), a u programu dokumentarnog filma bit će prikazana 24 naslova. Sve informacije o programu DHF-a potražite na službenoj internetskoj stranici dhf.hr.

About Us

Factum is the leading Croatian independent documentary production. In the seventeen years of its existence it produced more than 70 documentaries, shown at more than eighty festivals.

Factum_combo

Contact

FACTUM

Draškovićeva 57
10 000 Zagreb
Croatia
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr