Milena Zajović

Filmska novinarka i urednica, aktivistica za ljudska prava i koordinatorica programa nekoliko hrvatskih filmskih festivala svoj jedini dokumentarni film režirala je u produkciji Factuma.
Milena_zajovic_b

Milena Zajović rođena je 1983. u Zagrebu. Diplomirala je psihologiju na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. U Večernjem listu obavlja uredničke poslove u rubrici Kulture. Na Motovun film festivalu (2002–2012) zaposlena je kao selektorica i koordinatorica programa, a na ZagrebDoxu kao programska suradnica.

Radila je kao savjetnica u producentskoj kući Brojka (2008–2009) i asistentica produkcije na dokumentarnom filmu Duhovi Zagreba u režiji Jadrana Bobana. Kao koordinatorica sektora sudjelovala je u radu brojnih festivala (ZagrebDox, Queer Zagreb, Eurokaz...), a kao stručna suradnica radila je u kazalištima i klubovima (Zagrebačko kazalište mladih, Knapp, Tvornica kulture). Kao aktivistica za ljudska prava stjecala je iskustvo u vođenju projekata pri brojnim nevladinim udrugama.

Psi_vodici_3

Naše su mogućnosti beskonačne - film o psima koji mijenjaju živote

Slijepe osobe, osobe u invalidskim kolicima i djeca s teškoćama u razvoju svjedoče o ulozi pasa pomagača u svojim životima.

Filmografija

Naše su mogućnosti beskonačne - film o psima koji mijenjaju živote, eduk.-dokumentarni (2010)